10 dingen die vrouwen aantrekkelijk vinden aan de kledingstijl van een man

Heren, dit is belangrijk. Luister goed! We weten dat er een dozijn aan redenen zijn waarom heren zich kleden zoals ze doen, waarom ze bepaalde keuzes maken en waarom ze bepaalde trends boven andere prefereren. Mannen die zich stijlvol kleden doen dat om verschillende redenen om een breed scala aan doelen te behalen. Gaat het nu om het indruk maken op je baas of er geweldig uit zien op je eerste date. Al deze keuzes geven zijn weergave op je persoonlijke stijl en zorgen voor dat knikje van goedkeuring richting jou van voorbijgangers. We willen hiermee niet zeggen dat je je moet kleden om anderen te plezieren, maar is het niet interessant om te weten wat anderen echt van je stijl vinden? Laten we zeggen, als vrouwen bijvoorbeeld je vertellen wat ze van je kledingkeuzes vinden.

Dit is je geluksdag! Want vandaag gaan de vrouwen van het de Das & Strik team je vertellen wat we van houden als het gaat om herenmode. De top 10 essentiële tips worden beschreven.

1. Schoenen

Het is hopelijk een bekend feit dat het eerste wat een vrouw aan jou opvalt is, je schoenen. Hetgeen jij aan je voeten draagt, vertelt al enorm veel over je voordat je überhaupt maar een woord hebt gezegd. Ben jij een luie werkloze gozer die nog steeds bij zijn ouders woont en altijd boodschappen doet op sokken en sandalen? Of ben je iemand die veel onder de zonnebank ligt en altijd stiekem je eigen lichaam waxt? Dan loop je waarschijnlijk op sportschoenen. Of ben je tot slot iemand die zichzelf goed onderhoud, veel om zijn haar geeft en nog steeds in een huis vol broederschap leeft. Dan loop je waarschijnlijk op bruine suède schoenen. Dit zijn de gedachten die bij Das & Strik door het hoofd gaan!

De zorg die jij besteedt aan je schoeisel vertaalt gelijk de hoeveelheid zorg die jij besteedt aan andere levenssituaties. Een man op Converse All Starts loopt mag dan wel laid back, creatief en grappig zijn. Aan een man die aan het sporten is op keurige suède sportschoenen of iemand die weet hoe hij zijn dubbele gesp schoenen moet dragen is iemand die wij veel eerder ons telefoonnummer zullen geven. Natuurlijk moet hij ook leuk zijn, maar hey, schoenen zijn belangrijk!

Boven alles wordt de man gewaardeerd aan het type schoeisel dat hij draagt. Een man haalt zijn trots uit zijn schoenenkeuze. Investeer in klassieke, hoge kwaliteit schoeisel en zorg er goed voor!

2. sokken

Jazeker! Iemand die er geode sokken draagt zorg voor de nodige aandacht. Vandaag de dag mag het weer voor mannen. Beide sexes dragen weer kleurtjes, patroontjes. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft, maar met de juiste sokkenkeuze ben jij weer een stapje dichterbij bij de perfecte stijl. Voor Das & Strik is de juiste look om het te combineren met een broek die niet ‘te’ skinny of te wijd is en waarvan de pijpen een klein stukje zijn opgerold. Als het weer dit toe laat, doe het echt, voel je vrij om je lekkere chino op te rollen en draag een paar vette sokken. Het heeft iets nonchalants en toch heeft deze look iets verleidelijks. Het zegt iets van: “Ik geef om hoe ik eruit zie en deze look is zorgvuldig gepland maar ik wil dat jij gelooft dat het niet zo is.” De Italianen noemen die proces sprezzatura, wij noemen het gewoon sexy.

3. Chinos

Chinos zijn geweldig dankzij hun veelzijdigheid. Je kunt ze dragen op elke gelegenheid, zij het casual of formeel. Daarnaast kun je ze bijna met alles combineren en je ziet er nog steeds scherp uit. De perfecte chinos zijn voor ons, degene die ligt taps toe lopen en natuurlijk opgerold zijn. Koop ze in iedere kleur, maar zorg in ieder geval dat je navy, sand, en olive groen in je arsenaal hebt. Verwissel ze daar waar je normaal jeans zou dragen en wij zijn zeker onder de indruk.

4. Geknoopt shirt

Met dit strakke kledingstuk doen we graag een stapje omhoog ten opzichte van het t-shirt. De aantrekkelijkheidsfactor ligt toch een stukje hoger. Eigenlijk is het niet meer dan een kraagloos shirt met een geknoopte hals aan de voorkant. Maar in termen van stijl houden we van deze shirts omdat ze anders zijn. Ze zetten je apart van de mensen die niet kunnen breken met een t-shirt en tegelijk ben je niet ‘dressy’. Dus je bent meer een man met casual look level twee waar vrouwen voor gaan.

5. Een wit V-hals shirt en jeans

Het klinkt zo simpel, maar eigenlijk is dit een combinatie van de hoogste orde. Sterker nog, de vrouwen die we gevraagd hebben zijn het allemaal eens dat dit de favoriete man is om te zien. Een mooi, passend shirt die niet te strak of te los is. Mannen zouden de jeans moeten zien als een investering in een geweldig kledingstuk. Kies een kwaliteitsdenim die strak aansluit, maar overdrijf het niet. We houden van een slim, tapered fit. Geen baggy, boxer showende jeans en een te groot t-shirt erop.

6. V-hals sweaters

We houden van v-hals sweaters bij een man. De v hals is een indicatie van ijverige man en wordt gedragen door mannen die goed in elkaar zitten en weten hoe ze voor zichzelf moeten zorgen. Of, in ieder geval dat het erop lijkt. Een v-hals sweater is de juiste balans tussen casual en keurig, daarom is het dragen van deze sweater veilig voor veel gelegenheden. Ideaal! V-hals sweaters komen in een variëteit van kleuren en patronen, maar de strakke grijze, navy of olive green is in onze ogen een winnaar. Combineer met een button-down shirt en contrasterende stropdas en je bent je spel ver vooruit.

7. Button-down shirt, opgerolde mouwen en een smalle stropdas

Voor ons is dit het mannelijke equivalent van lingerie. Een man die zich zonder zorgen een schoon en gestreken button-down shirt weet aan te meten met perfect opgerolde mouwen en een mooie stropdas is goud. Natuurlijk, het is een geweldig statement als een man dit kan uitvoeren. Denk aan het combineren van kleuren, stoffen en patronen in het shirt en de stropdassen. Maar tegelijkertijd is een man meer verleidelijk door hem te zien in een simpel witte button-down shirt en een effen stropdas. Het is casual genoeg om deze combinatie over te kunnen dragen, maar niet zo casual dat je er niet bij hoort. Deze look is smaakvol, zonder dat je ook maar echt hard hoeft te proberen. Het geeft een soort imago als: Ik kom net uit een meeting, maar ik zie er goed uit. Nou meneer, dat klopt.

8. Een op maat gemaakt pak

Een man in een mooi, goed zittend pak is een man die de aandacht trekt. En geloof ons, we zien het! Hoewel we zeggen dat het een op maat gemaakt pak is, kan het natuurlijk niet zomaar ieder pak zijn. Loop je rondloopt in een te groot, rechtstreeks van het rek-pak die niet zit op de juiste plekken en je vorm van je lichaam niet complimenteren, dan ben je niet indrukwekkend. Iedereen kan een pak aantrekken, maar een echte man weet hoe hij zijn pak moet dragen. Dat betekent dat hij aangemeten moet worden en dat het pak zich in topvorm moet bevinden als hij wordt aangetrokken. Jij wil de baas zijn over het pak dat je draagt, het pak moet jou niet dicteren. Door een vreemde reden, noem het superkracht, kunnen we normaal gesproken zien of een man zich comfortabel voelt in zijn pak. Waardoor, als hij zich dat niet voelt, we op zijn kleren letten in plaats van de man in het pak. ‘Own’ je pak en we zien gelijk dat het pak je aanwezigheid complimenten geeft.

Een andere kanttekening over pakken: Zorg dat je weet wanneer je een pak moet dragen. Op je werk, dat is zeker een ja. Maar op je eerste date is een pak dragen normaal gesproken a no, het is te formeel en stijf. Wanneer gedragen in de juiste omgeving zal je er dapper, krachtig en sexy uitzien. Wanneer gedragen in de verkeerde omgeving en je ziet er ongemakkelijk uit. We weten het, het is verwarrend. Een echte man weet hiermee om te gaan.

9. Goede verzorgende gewoontes

Er is niets zo conflicterend als hetgeen vrouwen vinden van een man zijn voorkomen. Sommige zeggen dat de houthakkers look met een flinke baard de meest aantrekkelijke look is, terwijl anderen zeggen dat juist een man goed geschoren, sportief met een gespierd lichaam de juiste man is.

Er is bewijs dat de baard nog een geschoren hoofd ertoe doet voor een vrouw. Het gaat erom dat je staat voor je uiterlijk, dat is het meest aantrekkelijke. Het betekent er goed uitzien, en laten zien dat je er om geeft. We houden van mannen die weten hoe ze zichzelf moeten verzorgen. Geschoren, een lichte baard, het doet er niet toe. Zolang je maar goed onderhouden wordt. Uiteraard moet je het niet overdrijven, het moet geen obsessie worden. Maar een man met een opvallende haarstijl, die een goede kledingstijl heeft, zijn baard goed verzorgd, die niet vergeet te douchen en iemand zijn zijn vingernagels goed onderhoud is een extreem gewaardeerde man. Deze moeite gaat nooit ongezien voorbij.

Kortom, Vrouwen willen graag weten dat je goed voor jezelf zorgt en dat je trots bent op je uiterlijk, stijl en schoonheid.

10. Smaakvolle accessoires

Vrouwen zijn grote fans van accessoires aan een man, zolang ze zorgvuldig gekozen zijn. Een mooi horloge is altijd een goede. Er worden geen Rolexen verwacht, maar een smaakvolle tijdsaanduiding die niet al te overdreven en showy is, is perfect. Het suggereert dat je geeft om kleine details. Uit vragen aan vrouwen is gebleken dat als een een man smaakvolle accessoires draagt het als een pluspunt wordt ervaren.

Eigenlijk, een man die weet hoe hij zijn stropdassen moet combineren, pochetten en andere onderdelen is een blijver. Accessoires in een smaakvolle, minimalistische manier laten je stijl zien, vrouwen zijn er gek van.

Bonus

Tot slot, maar zeker niet als laatste, vrouwen houden van mannen die zich comfortabel en zelfverzekerd voelen. Wie weten dat ze een goede stijl hebben en dat laten zien. Zij die weten dat ze er goed uit zien zonder dat ze te hard proberen. Degene die plezier heeft met zijn stijl en zichzelf niet te serieus neemt. Als jij het naar je zin hebt en je je goed voelt, dan straal je dat uit.

Daar is het dan, 10 dingen die van essentieel belang zijn als het gaat om je stijl. Hopelijk heb je er iets van opgestoken om in de gedachten van een vrouw te kijken. Heren, wees zelfverzekerd!